Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Won ton suppe med kylling

 

 


Won ton suppe med kylling
4 personer

Ingredienser:
1 stk. hel fersk kylling
1/2 dl soyasauce
1 stk. løg, hakkes groft
5 fed hvidløg, hakkes groft
1-2 stk. kaffirlimeblade, kan udelades
2 spsk. vegetabilsk olie
2 spsk. rygeost
2 tsk. friskhakket koriander
1 tsk. fintrevet ingefær
1 pk. færdig won ton-dej i ark min. 40 stk.
1 æg
1 agurk
Salt og peber, frisk fra kværn

Tilberedning:
Bryst og lår skæres af kyllingen og skroges deles i mindre stykker. Låret deles i overlår og underlår. Brystet halveres.
Kyllingestykker samt skrog vendes med soyasauce og brunes i en forvarmet ovn ca. 20 min. ved 200 °C.

Lårkødet pilles fra benene og findeles.

Brystkødet brækkes i mindre stykker og det hele røres grundigt sammen med rygeost, koriander og ingefær. Massen smages til med salt og peber og sættes tilside.

Ben samt skrog dækkes med vand i en tykbundet gryde. Løg, limeblade og hvidløg lægges ved og gryden varmes langsomt op. Lad suppen simre ved svag varme ca. 90 min.

Halvdelen af Won ton arkene lægges ud på et tørt underlæg og kyllingemassen forledes på arkene - i midten af hvert ark.
Kanterne pensles med sammenpisket æg og de resterende ark lægges over. Kanterne trykkes sammen og overskydende luft trykkes ud. Stik evt. arkene ud med en rund småkageform.

Agurken skæres i tynde strimler og krydres med salt og peber.

Suppen sigtes og smages til med soya og evt. knust hvidløg. Tilsæt evt. bouillonterning hvis suppen skal være kraftigere. Fedtet skummes af med en sauceske og suppen huldes varm.

De frisklavede won tons koges i rigelig letsaltet vand ca. 3 min.

De varme won tons samt agurkestrimler fordeles i 4 dybe tallerkener. Suppen hældes ved og der serveres straks.

 

 

 

 
Print opskriften
Gem opskriften