Kylling Danoise med rabarberkompot fra Sjælland

Kylling Danoise med rabarberkompot fra Sjælland

Samlet arbejdstid: 40 min
Tilberedningstid: 30 min
Forberedelsestid: 10 min
Øvet

Tilberedning

  1. Skyl og rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
  2. Læg rabarberne i en gryde og vend dem med sukker. Flæk vaniljestangen på langs og kom den i gryden.
  3. Tilsæt vand og kog rabarberne møre i ca. 10 minutter. Hæld kompotten i en skål og server den afkølet til kyllingelårene.  
  4. Flødedressingen:Pisk citronsaft med sukker, tilsæt piskefløden og pisk til en ensartet creme. Smag til med salt og kværnet peber og evt. mere citronsaft.  
  5. Tænd ovnen på 180° C.
  6. Dup kyllingelårene med køkkenrulle, pensl med rapsolie og drys med salt. Steg kyllingelårene i ovnen i 20 minutter.  
  7. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12 minutter.
  8. Hak persillen groft og vend det med revet citronskal.  
  9. Drys kyllingelårene med citronpersille 5 minutter inden de er færdig stegt.  
  10. Vend de kogte kartofler i resten af citronpersillen og server dem til de varme kyllingelår med rabarberkompot og flødedressing.