Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Samosa med Kylling og kartoffel

 

 


Samosa med Kylling og kartoffel
4 personer

200 - 300 g kogte eller stegte kyllingerester
4 butterdejsplader
300 g kartofler
80 g gedeost
50 g spinat
2 tsk. Madras karry
salt
sort peber
1 stk. æggeblomme
2 tsk. stødt spidskommen
1-2 stk. æbler
¼ bundt persille
2 spsk. citronsaft
2 dl yoghurt naturel

Tilberedning;
Skræl og kog kartofler til de er møre. Køl dem ned, skær dem i mindre stykker og hak spinaten groft. Vend kartofler, gedeost, spinat, kylling og karry i en skål og krydr med salt og peber.
Rul butterdejspladerne lidt ekstra ud på et stykke bagepapir. Fordel fyldet på halvdelen af butterdejen, fold den anden del over på langs, henover fyldet og pres butterdejen sammen med en gaffel. Pensl butterdejspakkerne med æggeblomme og drys med spidskommen og salt. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og bagt til dobbeltstørrelse. Snit æbler i fine skiver og hak persille fint. Vend det sammen med citronsaft, salt og peber.
Anret de sprøde samosa med æblesalat og yoghurt.

Tip: Samosaer kan fint laves som vegetarretter. De er super gode i madpakken og til en picnic. Kan fint bruge andre former for ost fx feta og mozzarella osv.

 
Print opskriften
Gem opskriften