Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Bornholmsk runkekylling med rodfrugter

 

 


Bornholmsk runkekylling med rodfrugter
10 personer

Ingredienser:
3 stk. hele kyllinger
3 spsk. runkesennep
200 g flødeost, naturel
2 spsk. rapsolie
Rosmarin
2½ kg rodfrugter, evt. rødbeder, gulerod, pastinak, persillerod
1 dl rapsolie
salt og peber
3-4 dl mayonnaise
1 spsk. runkesennep
2 spsk. sennep, stærk
2 spsk. revet løg
Salt og peber

Tilberedning:
Tænd ovnen på 180 grader.

Rør runkesennep med flødeost og rapsolie. Smør kyllingerne ind med sennepsblandingen og steg dem i ovnen i 1½ time ved 180 grader.

Skræl rodfrugter, skær dem i grove aflange stykker og vend dem med rapsolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen med kyllingerne i de sidste 30 minutter. Grill evt. rodfrugterne i de sidste 3-5 minutter.

Rør mayonnaisen med sennep og smag til med revet løg, salt og peber.

Skær runkekyllingerne ud og server med de bagte rodfrugter og sennepsdressing.

 

 
Print opskriften
Gem opskriften