Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Fyldt hel kylling serveret med æble spelt salat i vendt stegesky

 

 


Fyldt hel kylling serveret med æble spelt salat i vendt stegesky
4 personer

Ingredienser:
1 stk. Kokkeklar kylling med ramsløg

Lun æble & spelt salat:
3-4 dl perlespelt
4 stk. røde æbler
1-2 stk. lime, økologiske
1 bk. Markchampignons
3-4 stilke rosmarin
4 spsk. olivenolie
Salt og peber

Æble-sennepssauce
25 g smør
25 g mel
3 dl hønsebouillon, varm
1 dl mælk
1 dl fløde
1-2 spsk. dijonsennep
½ dl æblecider eddike
Salt

Tilberedning:
Steg kyllingen i ovnen 1 time og 20 minutter ved 175° C. Tag kyllingen ud og lad den hvile 5-10 min inden den skæres for.
Kog spelt efter anvisning på pakken. Riv skallen af 1 lime i en skål og pres saften ud over. Skyl æblerne og skær dem i tern og kom dem i skålen. Rens svampene og steg dem kort på en stegepande tilsat lidt fedtstof. Pluk bladene af rosmarinstilkene og hak dem fint. Kom dem i skålen sammen med olivenolie og vend det hele sammen.

Når spelten er kogt drænes den godt og vendes i. Smages til med salt, peber og eventuelt mere lime saft.

Brus smørret op og pisk mel i. Hæld bouillon i lidt af gangen under omrøring og kom mælk og fløde i. Kog saucen ved lav varme under jævnlig omrøring i 2-3 min. Blend fyldet fra kylling i og smag til med dijonsennep og salt.

Den bagte kylling serveres med den lune æble/spelt salat og senneps saucen.

 

 

 
Print opskriften
Gem opskriften