Søgning

   Tema
   Søgeord

Kylling på Grillen Marinader og Rubs Sauce Dip og Dressinger MajsPLUS Kylling Salater Aftensmad Udnyt resterne... Klassiske kyllingeretter Wokretter med kylling Børnevenlige opskrifter Madpakker og Sandwich Kylling på kort tid Supper Små lette retter Simre-retter
 

Ovnstegt kylling med citrus

 

 


Ovnstegt kylling med citrus
4 personer

1 økologisk kylling
reven skal og saft fra 2 økologiske appelsiner
reven skal og saft fra 2 økologiske citroner
3 spsk honning
2 spsk olivenolie
1 spsk kinesisk soja
3 dl hønsebouillon eller vand
1 økologisk appelsin i tykke skiver
olie til bruning
2 bundt fintsnittede forårsløg
salt og peber
evt. maizenajævning

Tilberedning:
Læg kyllingen i et ovnfast fad med låg.
Bland reven skal og saft fra appelsin og citron med honning, olivenolie og soja. Lav et snit i kyllingeskindet på “toppen af brystet”. Løsn
skindet fra kødet med en finger. Hæld så meget af saften ind under skindet på kyllingen som muligt. Hæld resten ved. Tilsæt bouillon eller vand.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader og sæt låget lidt på skrå, så dampen kan slippe ud. Steg ca. 70 minutter.
Brun imens appelsinskiver i olie på en pande. Læg dem i fadet og lad dem stege med.
Tag kyllingen ud og tilsæt de fintsnittede forårsløg. Smag skyen til med salt og peber. Den kan eventuelt jævnes med lidt maizenajævning.

Tip!
Server med kogte eller ovnbagte kartofler eller med løse ris.

 
Print opskriften
Gem opskriften